Tarinani

Olen Riikka Vepsä, Kepeen yrittäjä. Ensimmäiseltä ammatiltani olen kultaseppä, mutta päädyin tekemään 14 vuoden uran kaupan alalla. Etenin osa-aikaisesta myyjästä ensin myymäläpäälliköksi, ja parin harkitun urasiirron jälkeen pääsin hankintaosastolle ostoassistentiksi ja jossain vaiheessa vähän ostajaksikin. Muotikaupan maailmasta tieni vei uuteen maailmaan, päivittäistavaraketjun tavaratalopäälliköksi.

En kuitenkaan työpaikan vaihdosta huolimatta enää kokenut imua ja intoa työhöni, ja sattumalta tutustuin it-alaan vuonna 2017. Osallistuin ensimmäiseen Mimmit Koodaa -launchiin vuonna 2017, ja sieltä sain intoa ja uskoa siihen että tämä ala voisi tarjota minulle mahdollisuuden hyödyntää kaikkia työssä ja opiskeluissa hankittuja taitojani. sekä henkilökohtaisia ominaisuuksiani.

Jäin työstäni opintovapaalle syksyllä 2018, ja lähdin opiskelemaan ohjelmointia Helsinki Business Collegeen. Hyvin pian minulle valkeni, että nk. “frontti”, eli se mitä käyttäjät näkevät verkkosivuilla ja sovelluksissa, on minun juttuni. Teimme opiskelukaverini kanssa verkkosivut ja verkkokaupan saman opinahjon Nuori Yrittäjä -kurssilaisille, ja siitä lähti innostukseni WordPressiä ja verkkosivujen kehitystä kohtaan.

Olen molemmissa työharjoitteluissani tehnyt WordPressia, ja valmistumisen jälkeen olen treenannut ahkerasti. Yrittäjämäinen työote on leimannut hyvällä tavalla kaikkea tekemistäni, ja hyppy kevytyrittäjästä toiminimiyrittäjäksi tuntui luontevalta. Saan omassa yrityksessäni tehdä niitä asioita joissa olen hyvä, ja saan vapaasti hyödyntää kaikkea matkan varrella kertynyttä osaamista aina visuaalisesta suunnittelusta koodaamiseen ja asiakaspalveluun. Ja tietenkin siihen liiketoiminnan pyörittämiseen.

Asumme mieheni ja poikani kanssa Lahessa (kyllä, se kirjoitetaan juuri noin!), ja harrastan kaikkea nikkaroinnista ja taiteen tekemisestä porkkanoiden kasvatukseen ja lasketteluun. Ja kaikkea mistä milloinkin innostun! Käsillä tekeminen ja kaikenlainen fyysinen puuhailu on hyvää vastapainoa koodaamiselle, vaikka koenkin että koodaaminen on käsityöläisyys 2.0!

Siinä oli tarinani lyhyesti. Lisää työkokemuksestani voit lukea LinkedInistä tai henkilökohtaiselta verkkosivultani www.riikkavepsa.fi.