Verkkosivustot

 

 

Kepeeltä saat juuri tarpeisiisi sopivat verkkosivut, olipa kyseessä sitten minkä kokoinen sivusto tahansa. Olen itsekin yrittäjä, joten toimintani perustuu rehellisyyteen; en myy sinulle isompaa kokonaisuutta jonka tarvitset tai haluat.

Uusi yrittäjä voi aloittaa vaikka ihan pienellä perussivustolla, josta löytyy etusivu, yhteystietosivu ja esimerkiksi hinnasto. Jatkossa sivustolle voidaan lisätä lisää alasivuja, kuvagallerioita ja toiminnallisuuksia kuten vaikkapa blogi tai verkkokauppa. Tästä syystä alustavalintani on poikkeuksetta WordPress, sillä sen skaalautuvuus verrattuna muihin sisällönhallintajärjestelmiin on aivan omaa luokkaansa.

Autan suunnittelemaan verkkosivuston ulkoasun ja rakenteen niin pöytäkoneelle kuin puhelimillekin. Rakentamani seivustot ovat siis aina täysin responsiivisia. Noudatan ajankohtaisia lakeja esimerkiksi evästeasetusten suhteen, ja vaikka valintasi ei kohdistuisikaan minuun, suosittelen varmistamaan, että sivustosi tekijä on ajan tasalla tietosuojalaista ja sen vaatimuksista.

Hakukoneoptimointi

Sivustoa ei kuitenkaan löydetä ilman hakukoneoptimointia. Aivan vähimmäisvaatimuksena on se että sivuston tekninen optimointi on aina hoidettu. Mitä se sitten tarkoittaa?

Lyhyesti sanoen: sivustokartta on tehty, sivut toimivat teknisesti oikein (myös mobiilissa) ja sivut latautuvat nopeasti. Sivuston rakenne on tehty oikein, ja sivuilla olevat elementit, esimerkiksi otsikkotasot, on mietitty kunnolla. Lisäksi tietenkin kuvat ovat oikean kokoisia ja kuvien alt-tekstit on syötetty.

Suosittelen aina vähintään miettimään sivuston avainsanat ja metakuvaukset, eli sanat joilla sivustollesi löydetään Googlesta. Tätä varten asennetaan sivustolle Yoast-lisäosa, johon hakusanat ja metakuvaukset syötetään. Kuitenkaan kerralla hakukoneoptimointia ei useinkaan saada tuottamaan, vaan myös tämä osa-alue vaatii jatkuvaa huomiota, jotta tuloksia saadaan aikaiseksi. Googlen uusien sivujen indeksointivauhti myös vaihtelee, ja uuden sivuston löytymiseen hakukoneista voi joskus mennä useampi viikko. Tämä on ihan  normaalia, varsinkin jos mitään Googlen omia palveluita ei oteta käyttöön, vaan Google “ryömii” sivuston läpi sen havaittuaan.

Jos olet kiinnostunut siitä kuinka sivustolle löydetään, mitkä ovat sen kiinnostavimmat sisällöt tai kuinka kauan sivustolla vietetään aikaa, asennetaan sitä varten Google Analytics ja Google Search Console. Tämä vaatii hieman apua myös sinulta, sillä nämä palvelut linkitetään joko omaan tai yrityksesi Google-tiliin. Mutta ei hätää, tämänkin voimme tehdä yhdessä vaikkapa Teamsin välityksellä, ja minä hoidan loput.

Autan myös palvelintilan ja verkkotunnusten hankinnassa, ja tähän suosittelen Hostaan.fi:tä, jonka kumppanina toimin.

En jätä sinua oman onnesi nojaan sivuston valmistumisen jälkeenkään, vaan tarjoan mielelläni teknistä sekä sisällöntuotannollista ylläpitoa. Näin varmistat että sivustosi pysyy turvallisena ja ehjänä.

Koulutuspalvelut

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, jonka päällä lepää pienten toimijoiden lisäksi sellaisiakin järkäleitä kuin Sony Music, Vogue, Walt Disney ja New York Post. Noin 75 miljoonaa sivustoa pyörii moottorinaan WordPress, ja on arvioitu että joka päivä maailmaan putkahtaa viitisen sataa uutta WordPress -sivustoa.

Ei siis ole liioiteltua väittää, että lähes jokainen meistä on jollain tavalla tekemisissä WordPressin kanssa. Sen lisäksi että käytämme tietämättämme tätä julkaisualustaa lukemiseen, yhä useampi on tulee pääsemään kosketuksiin blogin, yrityksen sivuston tai verkkokaupan sisällöntuottamisen kanssa.

WordPressin hyvä puoli on sen tunnettuus, jolloin myös tietoa on saatavilla valtavasti. Jos aloittaa opiskelun lähes nollista, saa yrityksen ja erehdyksen kautta kuitenkin huomaamattaan aikaa kulumaan ihan perusasioidenkin opetteluun. Kuinka lisään kuvan mediakirjastoon, kuinka muutan sen kokoa, pitikö uuden tyypin nimitysuutinen nyt laittaa artikkeleihin vai tehdä siitä sivu?

Kun jokainen sisällöntuotannon kanssa tekemisissä oleva tiimiläinen on saanut napakan alkukoulutuksen asiaan, on sisällöntuotanto huomattavasti helpompaa ja monet virheet voidaan välttää. Ja usko pois, se on varmasti myös halvempaa!

Yritysten lisäksi oppilaitoksissa tulisi käydä läpi WordPressin perusteita, sillä eri alojen opiskelijat tulevat tulevaisuudessa tarvitsemaan tätä taitoa työelämässä tai yrittäjyydessä.


Katso toteutuksiani Referenssit-sivulta.

Hintaesimerkkejä löydät täältä.