Verkkosivustot

Verkkosivustojen ja verkkokauppojen suunnittelu ja toteutus

Kepeeltä saat juuri tarpeisiisi sopivat verkkosivut, olipa kyseessä sitten pieni tai suurempi sivusto. Kepeelle mikään ei ole liian pientä, ja mikä parasta, hinnoittelumalli on sellainen johon mikroyrittäjälläkin on varaa!

Kepeen alustana toimii WordPress. Kepeen ajatus pohjautuu valmiisiin, mutta silti teknisesti laadukkaisiin komponentteihin, joista voidaan kasata juuri sinun tarpeisiisi sopiva kokonaisuus. Tokikaan ihan villeimpiä toteutuksia hinnoittelultaan kaikkein kepeimpiin sivustoihin ei saa, ja ulkoasun muutokset tapahtuvat pääosin värimaailmaa, fontteja ja kuvia vaihtamalla, mutta Kepeessä parasta onkin mahdollisuus laajentaa ja muokata sivustoa tarpeen ja budjetin mukaan!

Voit aloittaa vaikka ihan pienellä perussivustolla, josta löytyy etusivu, yhteystietosivu ja esimerkiksi hinnasto. Esimerkiksi tällaisen kokonaisuuden hinta on alk. 390 € (+ alv. 24%). Jatkossa sivustolle voidaan lisätä lisää alasivuja, some-feedi, kuvagallerioita, videoupotuksia, erilaisia teksti- ja kuvaefektejä, vaikkapa blogi tai pieni verkkokauppa!

Myös räätälöidyt sivustot onnistuvat Kepeellä helposti. Pitkä kokemukseni asiakaspalvelun maailmassa on luonut pohjan sille, että asenne on aina sopivasti nöyrä ja sopivasti kunnianhimoinen.

Kepee ei perustu valmisteemoihin ja drag and drop -tyyppisiin raskaisiin sivunrakentajiin, vaan kepeeseen starter-pohjaan ja itse koodattuihin palikoihin, joita voidaan yhdistellä. Siksi Kepee on nimensä mukaisesti kevyt, joustava ja teknisesti laadukas ilman ylimääräisiä osia. Pystyn myös uudistamaan sivunrakentajalla rakennetun sivuston, sillä joskus hyvää pohjaa ei vaan kannata tehdä alusta asti uudelleen. Sivunrakentajista tuttuja ovat Elementor ja Beaver Builder.

Hakukoneoptimointi

Sivustoa ei kuitenkaan löydetä ilman hakukoneoptimointia. Aivan vähimmäisvaatimuksena on se että sivuston tekninen optimointi on aina hoidettu. Mitä se sitten tarkoittaa?

Lyhyesti sanoen: sivustokartta on tehty, sivut toimivat teknisesti oikein (myös mobiilissa) ja sivut latautuvat nopeasti. Sivuston rakenne on tehty oikein, ja sivuilla olevat elementit, esimerkiksi otsikkotasot, on mietitty kunnolla. Lisäksi tietenkin kuvat ovat oikean kokoisia ja kuvien alt-tekstit on syötetty.

Suosittelen aina vähintään miettimään sivuston avainsanat ja metakuvaukset, eli sanat joilla sivustollesi löydetään Googlesta. Tätä varten asennetaan sivustolle Yoast-lisäosa, johon hakusanat ja metakuvaukset syötetään. Luonnollisesti Kepee hoitaa tämänkin homman puolestasi tarvittaessa.

Jos olet kiinnostunut siitä kuinka sivustolle löydetään, mitkä ovat sen kiinnostavimmat sisällöt tai kuinka kauan sivustolla vietetään aikaa, asennetaan sitä varten Google Analytics ja Google Search Console. Tämä vaatii hieman apua myös sinulta, sillä nämä palvelut linkitetään joko omaan tai yrityksesi Google-tiliin. Mutta ei hätää, tämänkin voimme tehdä yhdessä vaikkapa Teamsin välityksellä, ja minä hoidan loput.

Autan myös palvelintilan ja verkkotunnusten hankinnassa, ja tähän suosittelen Hostaan.fi:tä, jonka kumppanina toimin.

En jätä sinua oman onnesi nojaan sivuston valmistumisen jälkeenkään, vaan tarjoan mielelläni teknistä sekä sisällöntuotannollista ylläpitoa. Näin varmistat että sivustosi pysyy turvallisena ja ehjänä.

Ylläpito

WordPress-sivustoilla on aina yleensä vähintään muutama lisäosa, ja olenpa nähnyt sellaisiakin sivustoja joissa lisäosia on useita kymmeniä.

Lisäosissa ei oikein käytettynä ole mitään vikaa, päin vastoin. Mutta mitä enemmän lisäosia sivustolla on, sitä useammin niitä täytyy päivittää.

Lisäosien päivitys on tärkeää, sillä päivittämätön lisäosa on tietoturvariski. Sen kautta sivustolle voidaan mahdollisesti hyökätä, ja pahimmassa tapauksessa koko sivusto muuttuu käyttökelvottomaksi. Useimmin kuitenkin lisäosa saattaa lakata toimimasta, tai rikkoa jotain sivustollasi. Lisäosien lisäksi myös itse WordPress-alusta täytyy päivittää uuden version julkaisun jälkeen.

Aika harva sivuston omistaja muistaa näitä päivityksiä käydä tekemässä, ja siksi astunkin apuun myös tässä kohtaa. Tekninen ylläpito käsittää säännölliset WordPressin alustapäivitykset, lisäosien päivitykset sekä varmuuskopioinnin. Teen ylläpitoa aina myös sisällöllisestä näkökulmasta, ja ehdotan tarvittaessa parannuksia sivustolle.

Koulutuspalvelut

WordPress on maailman suosituin sisällönhallintajärjestelmä, jonka päällä lepää pienten toimijoiden lisäksi sellaisiakin järkäleitä kuin Sony Music, Vogue, Walt Disney ja New York Post. Noin 75 miljoonaa sivustoa pyörii moottorinaan WordPress, ja on arvioitu että joka päivä maailmaan putkahtaa viitisen sataa uutta WordPress -sivustoa.

Ei siis ole liioiteltua väittää, että lähes jokainen meistä on jollain tavalla tekemisissä WordPressin kanssa. Sen lisäksi että käytämme tietämättämme tätä julkaisualustaa lukemiseen, yhä useampi on tulee pääsemään kosketuksiin blogin, yrityksen sivuston tai verkkokaupan sisällöntuottamisen kanssa.

WordPressin hyvä puoli on sen tunnettuus, jolloin myös tietoa on saatavilla valtavasti. Jos aloittaa opiskelun lähes nollista, saa yrityksen ja erehdyksen kautta kuitenkin huomaamattaan aikaa kulumaan ihan perusasioidenkin opetteluun. Kuinka lisään kuvan mediakirjastoon, kuinka muutan sen kokoa, pitikö uuden tyypin nimitysuutinen nyt laittaa artikkeleihin vai tehdä siitä sivu?

Kun jokainen sisällöntuotannon kanssa tekemisissä oleva tiimiläinen on saanut napakan alkukoulutuksen asiaan, on sisällöntuotanto huomattavasti helpompaa ja monet virheet voidaan välttää. Ja usko pois, se on varmasti myös halvempaa!

Yritysten lisäksi oppilaitoksissa tulisi käydä läpi WordPressin perusteita, sillä eri alojen opiskelijat tulevat tulevaisuudessa tarvitsemaan tätä taitoa työelämässä tai yrittäjyydessä.


Katso sekä kepeempiä että räätälöidympiä toteutuksiani Referenssit-sivulta.

Hintaesimerkkejä löydät täältä.