Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi eli SEO, jonka kanssa usein ammattilaisellakin vähän kädet hikoaa!

Tässäkin on monia eri tasoja. Aivan vähimmäisvaatimuksena on se että sivuston tekninen optimointi on aina hoidettu. Mitä se sitten tarkoittaa?

Lyhyesti sanoen: sivustokartta on tehty, sivut toimivat teknisesti oikein (myös mobiilissa) ja sivut latautuvat nopeasti. Sivuston rakenne on tehty oikein, ja sivuilla olevat elementit, esimerkiksi otsikkotasot, on mietitty kunnolla. Lisäksi tietenkin kuvat ovat oikean kokoisia ja kuvien alt-tekstit on syötetty.

Tästä päästäänkin sitten kätevästi seuraavaan aiheeseen, eli saavutettavuuteen. Saavutettavaa verkkopalvelua pystyy kuka tahansa käyttämään ja ymmärtämään, vaikka näön tai sormien kanssa olisi haasteita. Vaikka yrityksesi ei saavutettavuusdirektiivin mukaisesti kuuluisi saavutettavuusvaatimusten piiriin, on asia silti hyvä ottaa huomioon. Mutta onni on se, ettei sinun tarvitse huolehtia tästä, vaan Kepee hoitaa asian kuntoon puolestasi. Automaattisesti.

Suosittelen aina vähintään miettimään sivuston avainsanat ja metakuvaukset, eli sanat joilla sivustollesi löydetään Googlesta. Tätä varten asennetaan sivustolle Yoast-lisäosa, johon hakusanat ja metakuvaukset syötetään. Luonnollisesti Kepee hoitaa tämänkin homman puolestasi tarvittaessa.

Jos olet kiinnostunut siitä kuinka sivustolle löydetään, mitkä ovat sen kiinnostavimmat sisällöt tai kuinka kauan sivustolla vietetään aikaa, asennetaan sitä varten Google Analytics ja Google Search Console. Tämä vaatii hieman apua myös sinulta, sillä nämä palvelut linkitetään joko omaan tai yrityksesi Google-tiliin. Mutta ei hätää, tämänkin voimme tehdä yhdessä vaikkapa Teamsin välityksellä, ja minä hoidan loput.